Kontakta oss
BESÖK OSS
Besöksadress: Klicka här
Postadress: 573 99 Tranås
GPS: Lat:   58,1548
          Lon: 14,8425
 
KONTAKT
Mail: Klicka här
Växel: +46 140 144 50
 
PERSONAL
VD & PlatschefPeter Frejhagen
 
Vägbeskrivning

Avfart 107 från E4:an "Omberg/Väderstad". Följ skyltning mot "Boxholm" och efter ca 2 km sväng höger vid skylt "Trehörna 18". Vi ligger precis bredvid Trehörna Kyrka.

Bokningsbara via

Vandrarhem på
 BookingLogotype0
  Skarmavbild 2022-02-13 kl. 22.38.30

Hotell & konferens på

BookingLogotype0

När du sitter på strand-verandan, ser ut över vattnet ser du inte Trehörna Wärdshus.

Du upplever Natur, Kultur och Harmoni.

Du upplever sjön och kyrktornet i en av Sveriges äldsta kultur-bygder.

Inne i Wärdshuset är det ljust, öppet och hem-trevligt och du känner vingslagen från den gamla skolmiljön med skolplanschen och en och annan kateder eller skolbänk från förr.

Välkommen!

I media | Corren


Corren

Han har planer för Trehörna

En stor fantastisk altan, en båtbrygga och porslin för 70 personer är redan redo. Resten av Trehörna skolas nya lyxvariant till en helt ny verksamhet blir klar i mars nästa år.

Få har missat att Trehörna skola har sålts till stockholmaren Peter Frejhagen som bygger om skolan till en modern och stämningsfull konferensanläggning med boende, spa, gym och Wärdshuset. Men Peter är inte ute efter en anläggning bara för folk som kommer på konferens och sedan åker härifrån. Den ska också vända sig till människor från trakten. Gym med bastu och spaavdelning är till för dem som bor här och lika så blir det med Wärdshuset med restaurang, pub mm. Peter har dock ett stort dilemma.

– Alla har sagt att de ska vara FÖRST i gymmet och jag vet inte riktigt hur jag ska fixa det eftersom gymmet inte är så stort, suckar Peter medan han småler.

Han är väldigt glad över det positiva mottagandet han har fått av byborna. Och han har stora planer för Trehörna, inte bara att anordna aktiviteter och kulturaftnar för folket här, utan han vill bidra mycket mer till bygdens utveckling.

– Det här stället är fantastiskt. Utsikten, miljön, och den speciella känsla man till exempel får när ånga lägger sig över sjön gör att man blir varm i själen. Det är något som ingen kan glömma. Och alla ska längta hit. När ryktet om Trehörnas skönhet sprider sig runt om i landet flyttar förhoppningsvis flera hit, tror Peter Frejhagen.

På Trehörna Wärdshus meny kommer lokalproducerad mat att dominera och han tänker köpa allt som odlas i trakten, eller fångas i sjön och skogarna omkring. Flera personer ska också anställas. Och alla bröllop från kyrkan bredvid ska kunna firas här. Men det är inte bara gäster som ska kunna bo på anläggningen, även en bröllopssvit görs i ordning. Det är meningen att den nya Trehörna Wärdshus blir samhällets bultande hjärta och samlingspunkt. Så som den gamla skolan och lanthandeln har varit en gång i tiden.

Peter Frejhagen ska också bo i en byggnad bredvid skolan, om man nu kan kalla det gamla dasset för en byggnad. Men dasset renoveras och ser riktigt bra ut med häftiga träväggar och högt i tak. Han vill vara nära sitt jobb och ge personlig prägel till allt. Peter vill också vara sitt jobb och det var därför han lämnade Stockholm och ekonomichefspost på RFSL. Men inte bara därför.

– Jag är 36 år och nu är det inte viktigt att allt händer på en gång. Jag vill bygga något från grunden, jag vill skapa en plats dit alla vill komma. Jag kommer från en entreprenörsfamilj och jag är inte rädd för att vara egen, säger Peter.

Han är också väldigt förtjust i att vara vd i sitt företag Trehörna Wärdshus AB. Då kan han bestämma mycket. Som att han och hans än så länge enda anställda, Marja Vilgren, ska börja arbetsdagen klockan tio. Marja är utbildad svetsare som fortfarande inte har svetsat något ännu men har gjort en hel del annat. Bland annat hjälpt Peter att rensa träsket vid sjön och skapat en härlig uteplats. Nu väntar ombyggnaden av dasset, konfrenslokalen och så vidare.

Om någon undrar varför Peter har skaffat porslin till 70 personer när anläggningens kapacitet ska vara 120 personer är svaret enkelt. Redan i början av september ska han anordna en bröllopsfest med 70 gäster. Men det ska bli en privatfest med cateringmat. I mars nästa år kommer dock all porslin att vara på plats och köket vara i drift.

 

 

 
Medlemskap i/på

 

Visita logo RGB ingen undertext 400px

 

Schysta villkor