Kontakta oss
BESÖK OSS
Besöksadress: Klicka här
Postadress: 573 99 Tranås
GPS: Lat:   58,1548
          Lon: 14,8425
 
KONTAKT
Mail: Klicka här
Växel: +46 140 144 50
 
PERSONAL
VD & PlatschefPeter Frejhagen
 
Vägbeskrivning

Avfart 107 från E4:an "Omberg/Väderstad". Följ skyltning mot "Boxholm" och efter ca 2 km sväng höger vid skylt "Trehörna 18". Vi ligger precis bredvid Trehörna Kyrka.

Bokningsbara via

Vandrarhem på
 BookingLogotype0
  Skarmavbild 2022-02-13 kl. 22.38.30

Hotell & konferens på

BookingLogotype0

När du sitter på strand-verandan, ser ut över vattnet ser du inte Trehörna Wärdshus.

Du upplever Natur, Kultur och Harmoni.

Du upplever sjön och kyrktornet i en av Sveriges äldsta kultur-bygder.

Inne i Wärdshuset är det ljust, öppet och hem-trevligt och du känner vingslagen från den gamla skolmiljön med skolplanschen och en och annan kateder eller skolbänk från förr.

Välkommen!

I media | Tranås-Posten / Boulevard


Tranås-Posten / Boulevard

Han förvandlar skolan i Trehörna

Efter 10 år som politiskt anställd på riksdagskansliet för socialdemokraterna, ombudsman för Socialdemokraterna i Stockholm och ett år som ekonomichef på RFSL så kände Peter Frejhagen att han ville göra något eget.

Den 26 maj köpte han Trehörna skola och är nu i full färd med att omvandla den gamla skolan till hotell- och konferensanläggning, Trehörna Wärdshus. Så småningom kommer här också att bli ett vandrarhemsdel.

Peter tar emot i skolans före detta gymnastiksal som numera är omgjord till konferenssal. Han berättar entusiastiskt om hur hotell- och konferensverksamheten ska se ut när allt är klart för invigning våren 2011.

Skolsalarna ska byggas om till 16 hotellrum. Det gamla lärarrummet ska bli en svit och under den gamla gymnastiksalen som numera är konferenssal ska det byggas spa och gym.

Som politiskt anställd bestod en stor del av Peters jobb av att anordna just konferenser. Där det tidigare fanns en lekplats för skolbarnen kommer det snart att stå åtta mindre stugor.

- Så småningom kommer det också att bli ett vandrarhem med åtta rum, kök, toaletter och duschar i den gamla förrådsbyggnaden.

Även utomhus har hänt en hel del. På baksidan av skolbyggnaden glittrar  Trehörnasjön ikapp med solen och Peter berättar att när han kom hit var det alldeles igenväxt.

-Man kunde inte se sjön, trehörnaborna kallade det för maskträsket.

I dag har här rensats upp, anlagts en stor gräsmatta, en brygga och en stor altan. Peter berättat att han än så länge anställt en person, Marja Vilgren. Och att han själv och Marja kommer att göra allt jobb själva.

- Allt utom VVS, el och markberedning gör vi själva.

Peter vill att Trehörna Wärdshus AB som verksamheten heter ska kännas personligt men samtidigt lite lyxigt.

-  Jag satsar på kvalité och vill skapa en plats där folk vill vara, där de får en upplevelse.

- Det jag först och främst kommer att satsa på är konferenser riktade till företag, bröllop och andra stora sällskap.

Men Peter har även planer på att bland annat öppna ett sommarcafé, pub, restaurang och ha olika event med jämna mellanrum.

- Jag har blivit väl mottagen av alla trehörnabor som hjälpt mig tillrätta, de tycker det är kul att det händer något i deras gamla skola.

 
Medlemskap i/på

 

Visita logo RGB ingen undertext 400px

 

Schysta villkor