Kontakta oss
BESÖK OSS
Besöksadress: Klicka här
Postadress: 573 99 Tranås
GPS: Lat:   58,1548
          Lon: 14,8425
 
KONTAKT
Mail: Klicka här
Växel: +46 140 144 50
 
PERSONAL
VD & PlatschefPeter Frejhagen
 
Vägbeskrivning

Avfart 107 från E4:an "Omberg/Väderstad". Följ skyltning mot "Boxholm" och efter ca 2 km sväng höger vid skylt "Trehörna 18". Vi ligger precis bredvid Trehörna Kyrka.

Bokningsbara via

Vandrarhem på
 BookingLogotype0
  Skarmavbild 2022-02-13 kl. 22.38.30

Hotell & konferens på

BookingLogotype0

När du sitter på strand-verandan, ser ut över vattnet ser du inte Trehörna Wärdshus.

Du upplever Natur, Kultur och Harmoni.

Du upplever sjön och kyrktornet i en av Sveriges äldsta kultur-bygder.

Inne i Wärdshuset är det ljust, öppet och hem-trevligt och du känner vingslagen från den gamla skolmiljön med skolplanschen och en och annan kateder eller skolbänk från förr.

Välkommen!

Upplevelser | Som dagsutflykt

Som dagsutflykt

 

Upplev Omberg

Omberg är ett spännande område ur historiskt och naturperspektiv. Det finns tre fornborgar, Hjässaborgen, Drottning Ommas borg och Borgberget, varav den största är Hjässaborgen på Hjässan. Antalet sägner och verkliga händelser visar på en lång och rik historia.

Ombergs Naturum är också väl värt ett besök. Där kan du lära dig mer om natur och historia kring Omberg och personalen svara gärna på dina frågor. Man erbjuder även ett program med guidade turer. För dig som vill gå på egen hand kan nämnas att det finns ett flertal stigar som bygger på olika teman.

http://www.upplevomberg.se

Fågelskåda vid Tåkern

Sveriges främsta fågelsjö med ett unikt fågel och växtliv.

www.takern.se

Se konst omkring oss

I Ödeshögs kommun med omnejd finns ett stort antal konstnärer, både välkända och lovande löften. Varje år på våren arrangeras den populära konstrundan och samtliga öppnar upp sina ateljéer för allmänheten.

www.omkultur.se

Spela golf

Golf lockar tusentals svenskar att förlägga semesterfirandet i närheten av en golfbana. Och det finns många att välja på kring Trehörna Wärdshus. Vi har fem fantastiska banor i närheten, Ombergs Golf, Östads Golf, Mjölby Golf, Tranås Golf och Motala Golf. Vi hjälper gärna till med golfpaket med både transport och greenfee om ni väljer att bo hos oss.

http://www.ostgolf.se/

Besök Ellen Keys Strand

Ellen Key var själv väldigt delaktig i skapandet av platsen Strand. Även om hon är mest känd och ihågkommen för sitt samhällsengagemang, så var skönhet och estetik en stor del av hennes liv, vilket tydligt lyser igenom vid en rundvandring på Strand.

www.ellenkey.se

Upplev Alvastra klosterruin

Alvastra kloster grundades 1143 av franska munkar som tillhörde den mäktiga Cisterciensorden. Från Clairvaux i Frankrike till svenska Östergötland förde de med sig moderna metoder för administration, teknik och byggnadskonst. I dag är Alvastra kloster en del av det östgötska kulturlandskapet och öppet för besök i munkarnas medeltida spår.

http://www.raa.se/cms/extern/se_och_besoka/sevardheter/alvastra_klosterruin.html

Upplev Rökstenen

Runstenen med världens längsta runinskrift.

http://www.rokstenen.se/

 

Vandra på Östgötaleden

Östgötaleden följer Vätterns strand och böjer av in genom Östergötland och nya äventyr. På Omberg med dess storslagna natur och bedårande utsikt kryllar det av stigar och vandringsleder.

www.ostgotaleden.se

 

Ta en tur till Visingsö

Enligt legenden skapades ön av jätten Vist när han kastade ut en tuva i sjön för att hans fru skulle ha något att kliva på när hon tog sig över Vättern. På 1100- och 1200-talet var Visingsö centrum för den ännu sköra svenska kungamakten. Under 1600-talet utövade den mäktiga Braheätten sin makt från borgen Visingsborg på öns östra sida. Det är Vätterns pärla.

www.visingso.net

Besök Östergötlands Ullspinneri

http://www.ullspinneriet.com/

 

 
Medlemskap i/på

 

Visita logo RGB ingen undertext 400px

 

Schysta villkor