Kontakta oss
BESÖK OSS
Besöksadress: Klicka här
Postadress: 573 99 Tranås
GPS: Lat:   58,1548
          Lon: 14,8425
 
KONTAKT
Mail: Klicka här
Växel: +46 140 144 50
 
PERSONAL
VD & PlatschefPeter Frejhagen
 
Vägbeskrivning

Avfart 107 från E4:an "Omberg/Väderstad". Följ skyltning mot "Boxholm" och efter ca 2 km sväng höger vid skylt "Trehörna 18". Vi ligger precis bredvid Trehörna Kyrka.

Bokningsbara via

Vandrarhem på
 BookingLogotype0
  Skarmavbild 2022-02-13 kl. 22.38.30

Hotell & konferens på

BookingLogotype0

När du sitter på strand-verandan, ser ut över vattnet ser du inte Trehörna Wärdshus.

Du upplever Natur, Kultur och Harmoni.

Du upplever sjön och kyrktornet i en av Sveriges äldsta kultur-bygder.

Inne i Wärdshuset är det ljust, öppet och hem-trevligt och du känner vingslagen från den gamla skolmiljön med skolplanschen och en och annan kateder eller skolbänk från förr.

Välkommen!

Wärdshus | Festvåning | Bröllop

Bröllop på Trehörna Wärdshus

Mycket har hänt sedan artikeln nedan publicerades i Trehörnabladet. Idag har vi fullständiga rättigheter, egenproducerad mat och boenden i hotellrum med dusch och toalett samt stugor med utsikt över Trehörnasjön. Men ändå, känslan i texten är så bra att den får illustrera möjligheterna för er att förlägga er stora dag hos oss, oavsett om det är ett bröllop eller om det är födelsedagsfest, studentfest eller annan högtidsdag för er eller er organisation/företag.

Vi kan dock endast ta emot bröllop där merparten av gästerna också bor över i hotellet eller vandrarhemmet, då vi inte har öppet restaurangen för andra än våra hotell- och vandrarhemsgäster

 

För mer inspiration, gå in på vår facebook-sida

 

Bröllop i Trehörna

Första lördagen i september - solen skiner och det känns som en sommardag. Den el-drivna bryggbåten glider så sakteliga in mot Trehörna Wärdshus med skepparen Peter vid rodret. Brudparet Malin Asp och Niklas Heijbel samt Niklas 3 barn är också med.


 

 

På terrassen väntar många släktingar, vänner och Madelaine Vilgren, borgerlig vigselförrättare. Några av gästerna förgyller vigselakten med sång och musik. Så händer det som inte får hända. Asken med ringarna glider ur en hand och ner på altangolvet. Många hinner säkert tänka tanken ”vem ska krypa ner under golvet och leta?”. Men slutet är gott - ringarna sitter på plats i asken och vigselakten kan fortsätta!

 

 

 

Festen fortsätter sen i bankettsalen med buffémat från Ombergs Turisthotell, vackra tal och uppträdanden.

 

Så får dansen avrunda den, med brudens ord, Fantastiskt Fina Dagen! 74 personer på fest - men vart tog de vägen frampå småtimmarna? Ja, 55 av dem skulle övernatta i värdshuset, som inomhus fortfarande är en skola med salar, omklädningsrum osv. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum. Alla hittade så småningom sin bädd och sömnen infann sig.

 

 

Vid sjusnåret söndag morgon serverades första koppen kaffe och från åtta fanns en frukostbuffé med alla läckerheter som man kan önska sig framdukad. Ett ännu inte invigt Wärdshus klarade galant festligheter i dagarna två!

 

Av Birgitta Bäck i Trehörnabladet nr 74-2010

 
Medlemskap i/på

 

Visita logo RGB ingen undertext 400px

 

Schysta villkor